Kroegen en cafés

Kroegen en cafés

In Nederland zijn er veel soorten kroegen. Dit heeft te maken doordat Nederland een vrij land is. Zo heb je kroegen waar veel oudere mensen komen die al jong af aan in de kroeg zitten, kroegen waar veel homoseksuele mannen komen en kroegen waar veel tieners komen. Dit zie je in het uitgaansgebied behoorlijk veel terug komen, ook zijn veel steden anders. Zo heeft iedere stad een andere sfeer. Dit komt behoorlijk doordat mensen anders zijn in gebieden van Nederland. In het zuiden zijn ze namelijk veel gezelliger en zou je daarom ook een leuke sfeer proeven dan bijvoorbeeld in het noorden waar ze wat stugger zijn. Niet dat het daar veel minder gezellig is, maar het heeft meer te maken met het type persoon die je zelf bent. Dit is daarom ook voor veel mensen anders. Ook in de grotere steden is het enorm anders dan in de kleinere steden. Dit heeft veel te maken met het type mensen die komen. Omdat Amsterdam de hoofdstad is van Nederland trekt het veel mensen aan. In dit geval komen er veel toeristen die ook de sfeer van Amsterdam willen proeven hoe de sfeer is in de nachturen van Amsterdam. Dit zie je vooral veel met Aziaten en mensen die uit de Engeland komen.

Toeristen in Amsterdam

Het klinkt gek maar je zou haast kunnen zeggen dat ze komen voor de drugs en wat er allemaal te zien is op de wallen, maar dat klopt niet altijd. In de meeste gevallen blijven ze namelijk wel een paar dagen. Ze willen zien hoe de stad is. Daarbij moet je ook denken aan bijvoorbeeld de parken de winkels de huizen en nog veel meer. Toch trekken veel mensen over de wallen. Ze gaan zitten bij cafeetjes en drinken gezellig wat. Maar net als iedere hoofdstad moet je oppassen met zakkenrollers. Vooral omdat het in de avond druk is als je langs de kroegen loopt.

Het uitgaan is helaas wel in de laatste jaar enorm veranderd. Zo kan je niet meer gezellig met je vrienden naar een cafeetje gaan. Dat heeft te maken met Corona. Iets waar iedereen in de wereld eigenlijk wel klaar mee is. Het lijkt ook wel gelukkig de goede kant op te gaan met als uitzicht dat iedereen weer gezellig met hun vrienden uit kan gaan. Dit lijkt te kunnen lukken in het derde of vierde kwartaal van het jaar.

megan-markham-bucknall-ox_uenQyXis-unsplash
MEER TE WETEN KOMEN