Wat zijn de voordelen van een Fender gitaar?

In het jaar 1946 werd het merk Fender opgericht door Leo Fender. In die tijd werden er vooral versterkers en lapsteel gitaren op de markt gebracht. De allereerste elektrische gitaar die Fender op de markt bracht was met één of twee elementen, de Esquire of de Broadcaster. De meest succesvolle Fender gitaar is de Stratocaster, op de markt gebracht in 1965. De klank van deze gitaar is helder, transparant maar toch ook diep. Veel bekende gitaristen hebben dit merk gebruikt zoals Jimi Hendrix, Eric Clapton en Stevie Ray Vaughan. Het is dus echt een iconisch merk dat je eigenlijk wel gebruikt moet hebben als gitarist.

Naast gitaren heeft Fender ook nog andere instrumenten en versterkers op de markt gebracht. Haar apparaten zijn over de hele wereld geliefd en is ook een budget model beschikbaar met toch de bekende Fender-sound. Vooral in de eerste jaren heeft het bedrijf zich gericht op Rhythm, Country, Blues, Rock ’n roll en Jazz genres. De goedkoopste modellen zijn al verkrijgbaar voor een paar honderd euro uitlopend tot duizenden euro’s.

De Fender gitaar is iconisch

Er is één echt iconisch merk van gitaren en dat is Fender. Het is de bekendste gitaar al sinds de vorige eeuw en vrijwel iedereen herkent het model. Voordat de gitaren van dit merk op de markt kwamen zagen ze eruit als uit de kluit gewassen violen. Ze waren moeilijk te maken en duur. Met de komst van de Fender gitaar was er een omslag, waaronder een vereenvoudigde body met een betere klank. De elementen die de gitaren van Fender hebben zijn uniek en zorgen voor een helder en typisch geluid.

Inmiddels worden dit type gitaren in grote getalen nagemaakt, maar kunnen niet tippen aan de kwaliteit van de Fender gitaar. De namaak exemplaren zijn vele malen goedkoper, maar kunnen op het gebied van kwaliteit voor de (semi-)professionele gitarist niet tippen aan wat je nodig hebt om te kunnen genieten van de muziek. Voor elk budget kan je al een gitaar van het merk Fender aanschaffen, je hebt dus niet per se een hele dikke portemonnee nodig ook met een klein budget kan je bij dit budget terecht.

Het grootste voordeel is het geluid

Als je kijkt naar een Fender gitaar en haar voordelen dan is de kwaliteit en het prachtige geluid het grootste voordeel. Het geluid van de gitaar is namelijk kenmerkend voor het merk en door zijn iconische begrip al tientallen jaren zorgt voor veel herkenning. Die combinatie maakt dat je eigenlijk niet anders kan als gitarist om te spelen met dit merk.

Als je op zoek bent naar een Fender gitaar dan heb je vele keuzemogelijkheden. Zo hebben ze elektrische gitaren, akoestische gitaren, basgitaren, geluidsets, gitaar amps en bass amps. Je kan dus met jouw band een complete set van het merk aanschaffen om te zorgen voor het meest iconische geluid dat je je kan bedenken. Voor eigenlijk elk budget kan je wel een gitaar of set aanschaffen.

Op zoek naar wat anders? Bekijk dan ook eens gitaar Martin.